Nee, Samsung adviseert om een aparte server te gebruiken waarop de DataLink software kan draaien. Dit omdat er met DataLink veel dataverkeer kan ontstaan en zijn twee aparte server krachtiger en stabieler in de performance. De server hoeft bij basis gebruik niet te voldoen aan hoge eisen en kan ook een virtual machine zijn. Wanneer er gewerkt gaat worden met grote hoeveelheden data, dan is het aan te raden om contact op te nemen met uw IT afdeling of een van de pre-sales consultants van ScreenCom/MagicInfo Services om zo te bepalen welke server architectuur het beste past.