De module SimpleCMS biedt gebruikers in een organisatie om op een simpele manier een dia voorstelling te maken van eigen plaatjes en video`s. Deze diavoorstelling moet eenmalig gekoppeld worden aan een pagina die dan in gebruik is van een afspeellijst in een schema die getoond wordt op een scherm. Wanneer de gebruiker de diavoorstelling aanpast vloeit deze verandering automatisch door naar het scherm.

Dit is een module wat maatwerk nodig heeft, omdat de layout bepaald wordt aan de wens van de klant met betrekking op de locatie van de afbeelding en/ of tekst.

Nieuwe diavoorstelling

Klik op de knop nieuw om een diavoorstelling aan te maken.

• Aantal dia`s, vul hier in hoeveel dia`s u wilt tonen in uw diavoorstelling
  • Duur in seconden, vul hier in de duur per pagina
  • Eigenaar, vul hier 1 van de gebruikers in uw organisatie in als eigenaar
  • Naam, Naam van de diavoorstelling
  • Layout, Hier kunt een layout kiezen die vooraf is afgesproken/ ingesteld is

Opties die u hier terugvindt zijn de gegevens die in het eerder scherm heeft ingevuld met de volgende extra opties:

• URL, dit is de url die aangemaakt is van de betreffende diavoorstelling.
  • Overzicht aantal dia`s, klik hierop om de betreffende dia aan te passen.

Aan de linkerkant van uw scherm kunt alle informatie aan passen en rechts ziet u hiervan het effect in een voorbeeld.

• Layout, dit is de aangemaakte layout die is afgesproken met de klant.
  • Afbeelding, U kunt hierop klikken of een afbeelding op slepen om deze te tonen op de dia
  • Titel, Titel van het bericht
  • Tekst,Tekst van het bericht
  • Start datum, Start datum wanneer deze specifieke dia getoond moet worden
  • Eind datum, Eind datum van de specifieke dia
  • Dia is zichtbaar, U kunt ondertussen de dia deactiveren of activeren
  • Voorbeeld/ opslaan, Wilt u het voorbeeld bijwerken en / of opslaan

Nu ziet u in het overzicht dat er een dia is ingevuld en actief is.

Configuratie

Hier kunt u de standaard instellingen aanpassen wanneer u een nieuwe diavoorstelling aanmaakt.

• Aantal dia`s, Het aantal dia`s die in een diavoorstelling moeten zitten zitten
  • Duur in seconden, De standaard duur van een dia
  • Standaardafbeelding per resolutie, Hier kunt u een afbeelding selecteren die standaard wordt weergeven.
  • Externe schijf, Bij een aangemaakte diavoorstelling kan deze worden opgeslagen naar een externe schijf/ opslag locatie
  • Videoplay, Selecteer hier of de toegevoegde video zijn eigen afspeeltijd hanteert of een ingestelde