Widgets zijn opgemaakte pagina's die gekoppeld zijn aan externe internet bronnen (bijv. NU.nl). Met widgets kan je ervoor zorgen dat je signage altijd content toont die up-to-date is.

Op deze pagina vindt u het overzicht met alle door u aangemaakte widgets. Tevens kunt u op deze pagina de widgets beheren door nieuwe widgets aan te maken of door bestaande widgets te wijzigen of te verwijderen.

Filteren

Om eenvoudig een widget terug te vinden in alle widgets die zijn aangemaakt, kunt u gebruik maken van de filter optie. De filter optie maakt het u mogelijk om te kunnen filteren naar de juiste widget.

Widget naam

Door deze optie in te vullen kunt u filteren op de naam van de widget.

Widget

Hier kunt u filteren op het type widget.

Resolutie

Hier kunt u de resolutie kiezen die ingesteld is bij het aanmaken van de widget. Widgets_Filteren

Widgets overzicht

In het paneel Widgets is een overzicht te vinden met alle door u aangemaakte widgets. U kunt via dit overzicht een nieuwe widget maken of een widget selecteren en vervolgens verwijderen of wijzigen.

In de tabel ziet u de widgets in een lijst staan met de volgende kenmerken:

• Naam: Dit is de naam van de widget.
  • Widget: Dit is het type widget waarop de widget is gebaseerd.
  • Resolutie: Dit is de resolutie waarop de widget is ingesteld.
  • URL: Via deze link krijgt u een preview te zien hoe de widget getoond wordt op het scherm.

Widgets_Widgets

Nieuwe widget aanmaken

Om een nieuwe widget aan te maken moet op de knop '+ Nieuw' klikken. Eenmaal op de knop geklikt wordt er een nieuwe pagina getoond met de vraag: 'Wat voor widget wilt u maken?' Maak-Widget_Nieuwe-widget

Hier kan u selecteren wat voor widget u wilt maken. Nadat u een widget geselecteerd heeft, moet u op de 'Volgende' knop klikken om verder te gaan.

Maak-Widget_Nieuwe-widget

In het volgende venster kunt u de widget naar eigen wens instellen. Hier moet u onder andere het volgende invullen:

Naam

Hier kunt u de naam van de widget invullen. Aan de hand van deze naam kunt u de widget weer terug herkennen in Connected2.

Resolutie

Bij resolutie kan u instellen hoe groot de widget moet worden. Wanneer u de widget op volledig scherm wilt tonen selecteert u hier één van de Full HD opties, wanneer de de widget in een gedeelte van het scherm wilt tonen selecteert u hier één van de HD opties.

Resolutie

Beschrijving

HD Landscape

1280 x 720

Keuze wanneer u de widget in een gedeelte van het scherm wilt tonen
 (het scherm hangt in landscape modus).

HD Portrait

720 x 1280

Keuze wanneer u de widget in een gedeelte van het scherm wilt tonen
 (het scherm hangt in portrait modus).

Full HD Landscape

1920 x 1080

Keuze wanneer u de widget volledig scherm wilt tonen
 (het scherm hangt in landscape modus).

Full HD Portrait

1080 x 1920

Keuze wanneer u de widget volledig scherm wilt tonen
 (het scherm hangt in portrait modus).

Widget eigen opties

Per type widget zijn er ook nog een aantal instellingen die u kunt instellen om de widget alleen de informatie te laten tonen die u zelf wilt zien. Zo kan u bij het aanmaken van een NU.nl widget instellen vanuit welk categorie/rubriek u de informatie wilt tonen. Bij een weer widget moet u een plaatsnaam opgeven zodat het weer van die locatie getoond wordt. Deze instellingen kunt u ook op deze pagina instellen.

Widget wijzigen

Om een bestaande widget te wijzigen moet u de desbetreffende widget selecteren door in de tabel de checkbox voor de naam van de widget te selecteren (1). Als u vervolgens op de 'Wijzig' knop klikt kan u de widget wijzigen. Maak-Widget_Nieuwe-widget

Op de pagina kunt u de widget instellingen aanpassen. Zo kan u een andere naam instellen of de resolutie aanpassen. Ook kunt u op deze pagina de widget eigen instellingen aanpassen. De aangebrachte wijzigingen kan u opslaan door op de knop 'Opslaan' te klikken. Maak-Widget_Nieuwe-widget

Widget verwijderen

Om een widget te verwijderen kunt u de desbetreffende widget selecteren door in de tabel de checkbox voor de naam van de widget te selecteren (1). Als u vervolgens op de 'Verwijder' knop klikt verwijdert u de widget. Maak-Widget_Nieuwe-widget