Op deze pagina vindt u een overzicht met alle aangemaakte schema`s. In dit hoofdstuk staat beschreven hoe u een schema kunt aanmaken of bewerken. Daarnaast wordt er toegelicht hoe u een schema toewijst aan een scherm.

Schema overzicht

In het paneel Schema`s vindt u alle beschikbare schema`s die zijn aangemaakt in uw organisatie. Deze kunnen toegewezen zijn aan schermen of zijn eerder gebruikt op schermen. In dit overzicht kunt u de schema`s verwijderen en aanmaken. Er kunnen alleen afspeellijsten aan een schema toegevoegd worden.

Door op het selectievakje te klikken en het gewenste schema te selecteren komen hierboven de opties beschikbaar.

• Wijzig, Hiermee kunt u de eigenschappen aanpassen van het geselecteerde schema
  • Verwijder, Hiermee verwijdert u het geselecteerde schema
  • Tags, Hiermee kunt u tags toewijzen aan het geselecteerde schema

Schema filter

Wanneer u gebruik maakt van veel schema`s kan het filteren van schema`s erg handig zijn. U kunt filteren op de volgende punten.

• Schema naam, De naamgeving die aan het schema is toegevoegd
  • Gebruikersnaam, De gebruiker (in uw organisatie) die het schema heeft aangemaakt
  • Status, Of het schema in gebruik is op een scherm of niet in gebruik is

Nieuw schema aanmaken

Door op de knop ‘nieuw schema’ te klikken gaat u een nieuw schema aanmaken.

Er zal een nieuw popscherm komen om de schema eigenschappen in te vullen.

• Naam, Geef het schema een herkenbare korte en duidelijke naam
  • Tags, Wanneer u gebruikt maakt van tags kunt u die hier invullen
  • ‘Apparaten’ Hiermee selecteert u de apparaten die dit schema moeten afspelen.

Wanneer deze eigenschappen zijn ingevuld, krijgt u het overzicht met de beschikbare afspeellijsten het agenda overzicht. Er kunnen alleen afspeellijsten aan een schema toegevoegd worden.

U sleept vervolgens de betreffende afspeellijst naar het agenda overzicht en stelt de eigenschappen in van de afspeellijst.

• Afspeellijst, U kunt de afspeellijst nog aanpassen
  • Datum bereik, Hiermee geeft u aan wanneer de afspeellijst moet beginnen en eindigen
    1. ‘Verloopt nooit’ houdt in dat de afspeellijst doorloopt tot wanneer u een wijziging aanbrengt
  • ‘Herhalen’ Hiermee kiest u de dagen dat de afspeellijst getoond moet worden binnen het datumbereik.
    1. Eenmalig, hiermee wordt de presentatie eenmalig getoond
    2. Dagelijks, wanneer u de optie verloopt nooit heeft gebruikt wordt de presentatie dagelijks getoond
    3. Wekelijks, hiermee selecteert u de specifieke dagen wanneer de afspeellijst getoond moet worden
  • Tijd bereik, Hiermee selecteert u de tijd dat de afspeellijst start en stopt op een dag (dit heeft geen invloed op de ingestelde aan en uit tijden van een scherm)

Wanneer alles is ingesteld ziet u het volgende overzicht. Hieronder ziet u een schema waarvan de afspeellijst elke dag getoond wordt van 08:00 tot 10:30.

Mocht u nog wijzigingen willen aanbrengen kunt u op het blauwe item klikken in het agendaoverzicht of op de knop ‘Wijzig eigenschappen’.

Wanneer de afspeellijst klaar is kunt u op Schema opslaan klikken. Hiermee krijgt het scherm een berichtje dat er een nieuw schema is en het scherm zal de informatie downloaden.